Di celah-celah nama besar penerbitan yang akan menyertai Pestabuku Antarabangsa Kuala Lumpur seperti Grup Buku Karangkraf, Patriots Publishing, PTS Publishing dan Iman Publications, terdapat juga penerbit-penerbit kecil yang turut serta.

Salah sebuah daripadanya ialah Raushan Press, sebuah penerbitan baharu yang menghasilkan buku-buku motivasi Islamik. Buku-buku motivasi Islamik konsisten mendapat sambutan dari khalayak pembaca.

Penerbitnya, Nasrullah Amran, berkata buku-buku motivasi Islamik sentiasa mendapat sambutan terutamanya dari kalangan peminat penulis itu sendiri. Syarikat yang mempunyai lebih dari 10 orang penulis afiliate itu kini yakin sambutan para pengunjung di Pestabuku Antarabangsa kali ini.

“Di antara penulis yang bersama Raushan Press ialah Sheikh Mahmoud Al-Wosabi dan Ustaz Dai’e Azam Alkankari yang mempunyai ramai para pengikut,” ujar Nasrullah. “Insya-ALLAH mereka akan hadir di reruai kami untuk beramah mesra dengan para peminat.”

Apabila ditanya mengenai jangkaan sambutan ke Pestabuku Antarabangsa kali ini, Nasrullah optimis berdasarkan pemerhatiannya. “Dua tahun PKP dan tiada pestabuku secara fizikal akan membuat para peminat buku untuk datang. Malah, mungkin jumlah mereka lebih ramai dari tahun-tahun lalu.”

Dalam pada memahami tren minat para pembaca buku fizikal yang kini beralih ke e-buku, Nasrullah yakin ia tidak akan menjejaskan sambutan ke pestabuku kali ini. “Saya rasa pembaca yang memilih e-buku masih lagi membeli buku-buku fizikal. Mereka pembaca hybrid. Jadi pasaran buku-buku fizikal tetap ada.”

Nasrullah Amran yang juga seorang penulis buku motivasi Islamik telah menghasilkan 8 buah buku yang di antaranya ‘Super Imej,’ ‘Life is Beautiful’ dan ‘Tak Perlu Sempurna,’ bercadang mempamerkan 5 daripadanya.

Anda yang berkunjung ke Pestabuku Kuala Lumpur, jangan lupa untuk singgah ke reruai Raushan Press di Aras 4, Dewan Tun Razak bagi mendapatkan buku-buku terbitan mereka. ~ LayarMinda