Selepas dua tahun tiada pameran kerana PKP, Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2022 memang dinanti-nantikan oleh para pembaca Malaysia. Mulai 3 – 12 Jun 2022 di World Trade Centre, Kuala Lumpur, seluruh rakyat Malaysia berpeluang menjamu mata dan selera membaca di pestabuku yang terbesar di Malaysia.

Pestabuku Kuala Lumpur adalah hari raya buat mereka dalam industri buku. Para penerbit, pengedar, pencetak, pengedar dan penjual berhimpun untuk mempamer buku masing-masing. Para peminat buku pula berpeluang menatap dan mendapatkan buku yang diingini.

Pestabuku KL, sebagai antara pesta dan pameran yang terkenal dengan catatan rekod pengunjung melebihi 2 juta sejak tahun 2013 tentunya menjadi ‘acara mesti pergi’ bagi kalendar keluarga peminat buku yang punyai lebih besar strata sosialnya.

10 hari dikhususkan oleh penganjur untuk  pestabuku ini. Dari 10 pagi hingga 10 malam, keadaan dijangka sesak. Untuk berdepan dengan keadaan ini, para pengunjung jangan pula lupakan SOP demi keselamatan kesihatan diri masing-masing.

Nantikan berita susulan.
Selamat berpesta.
– Layarminda