SUDIRMAN MOHD TAHIR.HARIAN METRO.17.11.2020

Bagi peminat yang membesar dengan penyanyi Siti Nordiana sejak lebih 20 tahun lalu pasti sedikit sebanyak mengetahui perjalanan hidupnya.

Namun, bagi peminat baharu mereka hanya mengetahui apa yang dihidangkan di media massa termasuklah jatuh bangun Siti Nordiana sebagai penyanyi.

Siapa sangka di sebalik semua itu, wanita berusia 36 tahun ini menyimpan pelbagai kisah suka, duka dan ranjau. Bukan saja membabitkan kisah peribadi, tapi juga kerjaya bergelar anak seni.

Jika sebelum ini kisah Siti Nordiana atau mesra disapa Nana dikongsikan dalam penerbitan buku biografi Life Goes On Siti Nordiana, terbaharu sebuah lagi karya biografi novel bakal diterbitkan yang turut memaparkan kisah hidupnya iaitu Bukan Perempuan Biasa (BPB).

Serentak dengan penghasilan buku itu adalah penerbitan drama 13 episod berjudul Aku Seorang Perempuan yang dijangka ditayangkan Mac tahun depan.

Menurut Nana, drama arahan Hashim Rejab itu memaparkan 50 peratus kisah hidupnya bermula dari bertunang, berkahwin, bercerai dan sehingga sekarang.

“Buku biografi novel ini berbeza dengan buku sebelum ini. Malah, untuk drama ini juga ia diinspirasikan daripada kisah hidup saya, cuma tidak sepenuhnya. Hanya 50 peratus saja dan selebihnya diolah bagi memberi warna kepada jalan cerita.

Pautan asal: https://www.hmetro.com.my/rap/2020/11/642553/kisah-hidup-nana