Di tengah malam, kita terjaga dari tidur di saat terdengar tangisan anak yang kelaparan. Kita bangun dan bergegas untuk siapkan susu. Setelah itu kita menarik selimut untuk menyambung tidur.

Namun, bukan semua nasib anak-anak ini sama. Di kala kita masih mampu suapkan anak kita susu seperti biasa, ada orang lain yang gelisah kerana susu sudah tiada lagi. Duit juga sudah tiada. Sudah lama pula mereka tidak bekerja kerana PKP yang sedang dilaksanakan. Kerana terpaksa, si anak yang kelaparan itu disuap sahaja dengan air teh kosong.

Ramai di kalangan mereka yang terjejas adalah golongan B40 yang punca pendapatan mereka diperoleh melalui gaji hari. Inilah golongan yang paling terjejas berikutan dengan perlaksanaan PKP.

Sebelum ini pihak kami melalui Program Zero Hunger hanya memberi bantuan berupa makanan asas kepada keluarga yang kepayahan. Namun setiap kali kami singgah untuk penghantaran ke rumah, ramai di kalangan mereka bertanya akan bantuan berupa susu anak.

Sayunya hati kami bila terpandang mata layu si ibu yang kehampaan apabila kami tidak memasukkan bekalan susu untuk anak mereka.

Atas asbab inilah dan mengambil barakah di hari Jumaat dalam bulan Ramadan ini kami di Yayasan Brainy Bunch, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) melalui program Zero Hunger ingin melancarkan kempen sumbangan bekalan susu untuk golongan B40 ini.

Kami merayu kepada anda yang membaca mesej ini untuk turut sama menyumbang kepada kempen “Tangisan Anak B40”. Semua sumbangan anda boleh dilakukan di:
👉 https://sadaqahmarket.com/pro…/bantuan-susu-kanak-kanak-b40/

Bantuan anda sangat bermakna agar tangisan si anak kecil yang terputus bekalan susu ini dapat dihentikan. Ayuh kongsikan kempen ini juga dengan ahli keluarga dan teman-teman anda.

ALLAH swt jua yang akan membalas amal jariah anda sekalian.
👉 https://sadaqahmarket.com/pro…/bantuan-susu-kanak-kanak-b40/

#ZeroHunger
#MalakatMall
#PPIM
#BrainyBunch
#KoPPIM
#RaudhahGrocer